Leiderschap / team

Leiderschap en Teamvorming

ReControl levert maatwerk.

Voor elke service die wij leveren geldt dat we altijd eerst afstemmen wat je wensen en behoeftes zijn zodat het programma voor jou op maat gemaakt kan worden. Dit intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Na het intakegesprek zal een plan van aanpak worden vastgesteld. Onderstaande services zijn enkele van de mogelijkheden die ingezet kunnen worden, om jouw ‘uitdaging’ ook tot onze uitdaging te maken.  

 

De Leider:

 

Voor de leiderschapsontwikkeling geldt dat dit zowel een training in groepsverband kan zijn of diverse individuele coaching gesprekken waarin wij jou de basis aanreiken waarna je zelf het geleerde in de praktijk gaat brengen. In het volgende gesprek/ training gaan we evalueren hoe het gegaan is en nemen we de volgende stap. Leren door doen!

Tools die de revue passeren kunnen zijn:

Inspirerend leider

Gedrag en reactie op gedrag

5 basisvaardigheden voor leidinggevende

Situationeel leiderschap

Begeleiding- en evaluatie gesprekken voeren

Zelfbeeldvergroting door feedback en reflectie

 

Het Individu:

 

Heb je meer behoefte aan individuele begeleiding of coaching die verder gaat dan leidinggeven aan een team of groep kan ik je als ‘professional organiser’ helpen om jou en je omgeving weer op de rail te krijgen voordat het te laat is. Door middel van gestructureerde stappen kom je weer in controle en blijft die burn-out of zelfs faillissement uit. Achteraf kan je terugkijken op de meest leerzame periode uit je leven (ja, ook ik heb de ervaring en velen met mij). We beginnen altijd eerst met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek waar alles vertrouwelijk behandelt wordt. Aan de hand van een vragenlijst maken we een probleemanalyse waarna je, na wederzijds goedkeuren, een verslag en plan van aanpak krijgt. Samen met ReControl weer grip op de zaak!

 

De Groep:

 

Elke groep maakt een groepsvormingsproces door. Is dit proces verstoord door reorganisatie of kan dat proces wel een boost gebruiken voor een betere samenwerking? ReControl neemt de groep mee door het groepsvormingsproces en laat de leden ervaren wat hun meerwaarde binnen de groep is. Hierdoor zal het groepsgevoel verhogen en beter gaan presteren, verantwoordelijkheden zullen sneller opgepakt worden. Deze service gaat vaak gepaard met een training van leiderschap.

 

Het Team:

 

Wil jij als (management)team beter samenwerken en je grenzen verleggen in een veilige leeromgeving voordat je het op de werkvloer gaat uitvoeren?

ReControl leert je aan de hand van korte, ogenschijnlijk onhaalbare opdrachten de kracht van het team ervaren. Leer elkaar feedback geven en accepteren, leer elkaar waarderen voor de kwaliteiten die elk teamlid heeft. Wordt jezelf bewust van jouw kwaliteiten door de ogen van je teamleden. In deze service komen ook elementen van leiderschap aan de orde.

ReControl: grip op de zaak!

 

B.T.W. nummer: NL158785150B03          K.V.K. nummer: 66351456          telefoonnummer: +31 (0)625 391 005        email: info@recontrol.nl